fredag 24 augusti 2012

Kassler-Blomkål gratäng

Kvällens mkt lyckade måltid bestod av en kassler/blomkål/sparris gratäng, den blev faktiskt ljuvligt god så jag delar med mig ;)
 
500g kassler
en halv purju
1st gul lök
en halv blomkål
1 burk vit sparris
1 hel gouda ost (liten)
1msk soja
3,3dl grädde
4dl cremefraiche
salt+vitlökspeppar
 
Strimla lök och skiva purjon och lägg detta i en gratäng form.
Bryt blomkåls buketter och lägg över löken, halva sparrisen och peta in den mellan buketterna. Skiva kasslern och skär goudan i stavar, varva dessa i formen ovanpå blomkålen och sparrisen. Koka upp grädde, cremefraiche, soja (möjligtvis lite redning)och häll detta över gratängblandningen. Grädda i ugnen till fin färg, servera till kokt potatis!
 
 
Det står även en ljuvlig efterätt i frysen, men den får ni se senare ;)
Nu ska jag ligga och vila och jäsa maten en stund, har inte suttit på precis hela dagen till nu. Sen film mys och dessert!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar