Här är den! min mascarpone-cheesecake och ÅH så god den blev! =)
Här kommer receptet:
1,5dl strösocker
4st ägg
4dl vispgrädde
200g mascarpone ost
Citronskal från 1st citron
200g digestive kex
Färska bär: jordgubbar, hallon, blåbär take your pick!
Knäck äggen och fördela gulor och vitor i två olika bunkar.
Vispa gulorna med sockret och rivi citronskalet. Rör ner mascarponen.
Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i smeten.
Vispa äggvitorna till ett hårt vitt fluff och vänd ner det mkt försiktigt i smeten.
Krossa digestive kexen i smulor (med tex en brödkavel och kexen i en fryspåse)
Varva med smulorna och smeten i en sckerkaksform/Kakform. Det understa och översta lagret ska vara smulor. Ställ tårtan i frysen i 3-4 timmar.
Servera med färska bär. Lyckatill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar