måndag 30 juli 2012

recept dax!

Ok foks!
Här kommer recepten ;)

Rödbetscarpaccio:

6st stora rödbetor
100g chevre ost
2dl kesella
1 påse pinjenötter
2dl balsamvinäger
2msk socker
1 kanelstång
maesena redning
machiesallad

gör såhär:
Tvätta och koka rödbetorna i ca 30 min.
Låt svalna och sedan "gnugga" bara av skalet.
Koka upp balsamvinägern, sockret och kanelstången, red i maesenan till sirap konsistens.
rosta pinjenötterna en aning och salta dem.
Mixa kesellan och chevren till en kräm.
Skär rödbetorna tunt, ringla över sirapen, klicka på chevre såsen, strö över pnjenötterna, lite machie sallad, servera!

Kantarell paj:

Pajdeg:
150g smör
3dl mjöl
2tsk
1mks vatten

Fyllning:
500g kantareller
2 st silver el gul lök
50cl mörk öl
3st vitlöksklyftor
några kvistar timjan
100g riven västerbotten ost
2dl cremefraiche
3msk smör
5st ägg
4dl grädde
lite hackad persilja
salt, peppar

gör såhär:
Blanda mjöl. salt, smör och vatten till en deg, släng in degen i kylskåpet.
Rensa och tvätta kantarellerna, lägg dom på en tidning el handduk för att torka, ånga sedan av dom i en gjutjärnsgryta och smörstek dom sedan.

(ta ut degen, tryck ut den i en smörjd form och för-baka den i 5min)

Strimla lök och vitlök, svetta dem i panna, lägg i timjan kvistarna, häll sedan över ölen och koka tills all vätska är borta.

Vispa ihop äggen och grädden, salta och peppra.
Häll i svamparna och lök-koket i pajskalet, häll över stanningen och baka sedan i ugn på 160grader i ca 40 min tills pajen fått en gyllene färg.

Mixa västerbotten ost och cremefraiche tillsammans till en sås.
Garnera med persilja och Servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar